Skip to content

Kerámia kenyértartó | Emile Henry

27,401 Ft Áfát tartalmaz

A kerámia kenyértartó Franciaországban készült, természetes anyagokból. 

Sok éves kísérletezgetés ereménye a kenyértartó, mely egy olyan egyensúlyt teremt, amitől a belseje megtartja azt az optimális páratartalmat, amitől a kenyér friss és ropogós marad, nem szárad ki, de tud levezőzni és nem penészedik be. Belseje matt és elszívja a felesleges párát. 

Mérete elég nagy ahhoz, hogy egy egész kenyeret bele tudj rakni, mégis kecses és finom, hogy akár a konyhapulton is tud tárolni. Teteje fa, amin akár vágni is tudsz. A morzsák beleesnek a kis gödörbe, hogy aztán egyszerűen le tudd seperni, mielőtt vissza tennéd rá a tetőt. 

Könnyen tisztítható. A kenyértartó alja mosogatógépben mosható, tetejét kézi mosásra javasaljuk. 

Anyaga kerámia. Az alján van egy pici lyuk, amely lehetővé teszi a szellőzését a kenyérnek. 

Méret: 35,5 x 24,5 cm

Engedélyezett utánrendelésre

Kerámia kenyértartó Emile Henry márkától

A kerámia kenyértartó tökéletes megoldást nyújt arra az esetre, ha eddig folyamatosan kiszáradt, vagy pedig bepenészesedett a kenyér amit hazahoztál. A francia Henry család évekig kísérletezett azon, hogy egyáltalán hova tegyél a szellőztető lyukat a kenyértartó belsejébe.

Igen! Jól olvasod. Van egy lyuk a kenyértartóban. Miért?

A kenyér és pékáru tárolására a lehető legrosszabb az egyszer használatos műanyag, ami elveszi az összes levegőt a pékárutól. Vagyis a kenyérnek nem jó, ha légmentesen próbáljuk meg tárolni. Alapvetően a műanyag sem a legjobb megoldás. Mindenképpen a kerámiát, vagy a rozsdamentes acélt javaslom ennek a céljából.

Végül középre került a levegőztető lyuk. Próbálkoztak több lyukkal, máshol elhelyezve, de a végső megoldás lett a tökéetes megoldás, íg megtartja azt a páratartalmat ami kell, nem szárad ki, mégis tud levegőzni a kenyér.

Tulajdonságok

  • Belső méretek: 32,5 22 x 12,5 cm
  • Külső méretek: 35,5 x 24,5 x 15,8 cm.
  • Súly: 3,9 kg
  • Űrtartalom: 6,5 liter

Egyéb kenyér tráolásásra alkalmas termék a Kívül Belül Boldogság Webáruházban:

EMILE HENRY márka

Az Emile Henry kenyértartó, Flame®HR® (High Resistance) és BBQ® (Barbeque) kerámiából készül. Franciaországban készítik, teljesen kézzel vannak készítve. Az Emile Henry márka egy családi vállalkozás, ami a magas minőségről híresült el egész Európában. Mára már több, mint 200 művésszel dolgoznak együtt, 1-1 terméket pedig akár évekig is tökéletesítgetnek, mielőtt piacra dobják.

A termékekben összességében igaz:

  • magas ellenállóképesség: nehezen karcolodnak és csorbítódnak
  • elegáns és stílusos, ami nem kopik

Kerámia gyártás:

A kerámia gyártásban az égetés két szakaszban történik, – 900°C-on ezt követően 1150°C-on, az Emile Henry termékek átölel minden fajta főzést és 100%-osan biztosítják az élelmiszerek megtartását (nem tartalmaznak ártalmas fémeket),

A tisztításuk kézi mosogatással vagy mosogatógép használatával történik.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Kerámia kenyértartó | Emile Henry” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Szeretnél egy rendezett otthonban élni?

Tippek, motiváció a mindennapokhoz