Skip to content
20%

Méhviaszos kendő (extra nagy kenyér)

6,775 Ft Áfát tartalmaz

A Méhviaszos kendő természetes és környezetbarát alternatívája a fóliának. Bee’s Wrap márkájú. Egészséges és biztonságos alternatíva a műanyag egyszer használatos fóliák és csomagolások helyett.

A Méhviaszos kendő több méretben kapható, méretének köszönhetően alkalmas gyümölcsök, zöldségek, sajtok, kenyér és tálak lefedésére is.

Anyag: bio pamut, bio méhviasz, jojobaolaj és fagyanta

Nem alkalmas hús frissentartására

Könnyen formázható

Újra felhasználható

Tisztítás: hideg vízzel és minimális tisztítószerrel mosható, mosogatógépben nem mosható

Felhasználás: rendszeres használat mellett akár 1 évig is felhasználható

Elhasználás esetén komposztálható

Könnyen formázható: a kezed melegétől egyszerűbben össze tudod hajtani a megfelelő formára, majd amint kihűl megtartja az adott formát.

2 készleten

Méhviaszos kendő

Miből készül a méhviaszos kendő?

A Bee’s Wrap méhviaszos kendő GTOS tanúsítvány igazolt bio pamutból készült. A bio méhviasz fenntartható gazdálkodásokból származik az Egyesült Államokban, valamint jojobaolaj és fagyanta alkotja. Ezek összességéből állítják elő ezt a könnyen formázható anyagot amit újra és újra használható.

GOTS: a Global Organic Textile Standard tanúsítvány igazolja, hogy a textilterméket ellenőrzött ökológiai gazdaságban állították elő, továbbá megfelel a szigorú környezeti és társadalmi előírásoknak is. Vagyis a gyapot termesztése ökológiai gazdaságban zajlott, annak feldolgozása során betartották a környezetvédelmi előírásokat és a felnőtt életkorú munkások is méltányos körülmények között dolgoztak. Ez a világ vezető biotextil tanúsítványa, ami a teljes ellátási láncot független minősítéssel látja el. Mivel ez a méhviaszos kendő „organic GOTS” címkével rendelkezik, ezért az összetétele minimum 95% organikus pamut.

Hogyan kell használni?

A tenyered melegétől az állaga könnyen formázhatóvá válik, így felveszi az éppen kívánt formát. Amint az anyag kihűl, megdermed, így megtartja a formát. A szagokat nem tartja, így amennyiben hagymát szeretnél bele csomagolni a szagot ugyanúgy érezni fogod.

Hogyan lehet tisztítani?

A méhviasz miatt ajánlott viszonylag hideg, maximum langyos vízben elmosni. Ajánlott minimális tisztítószerrel használni. Szárítás után pedig Fiókrendszerezőbe bele lehet hajtogatni és a konyhai fiókban tárolni.

Van bármilyen szaga?

A méhviaszos kendőnek van minimális illata az elején, ami tompul a folyamatos használatnak köszönhetően. Bár a legtöbb felhasználó számára ez az illat kellemes, vannak olyanok akiket irritálhat ez a méhviaszos illat.

Melyik a legjobb méret?

A méretek felhasználástól függnek, így ez mindenki számára eltérő lehet. Javasolt a kezdő csomagot megvásárolni, ami egy 3 db-ból álló szett, kicsi, közepes és nagy mérettel, hogy be tudd azonosítani majd a későbbiekben, hogy melyikből lesz szükséged esetleg több darabra is. Felhasználási javaslat mérettől függően:

Bee’s wrap

A Bee’s Wrap-et 2012-ben alapította Vermonter Sarah Kaeck, egy három gyermekes anya, aki mindemellett egy lelkes kertész, varrónő és gazdája számos kecskének és csirkének. A Bee’s Wrap kapcsán egy olyan kérdés merült fel, amely sok családban és háziasszonyban megfogalmazódott: Hogyan lehetne eltávolítani a konyhában lévő műanyagokat az ételeink egészségesebb és fenntarthatóbb tárolása érdekében?

Amit felfedezett a Bee’s Wrap, az egy elveszett hagyomány, miszerint hulladékmentes anyagok használatával is képesek vagyunk az élelmiszerek frissen tartására. A biogyapot, méhviasz, organikus jojobaolaj és fagyanta fúziójával létrejött egy mosható, újrafelhasználható és komposztálható alternatíva a műanyag csomagolással szemben.

Ma a Bee’s Wrap egyre növekvő csapata kézzel készíti a termékeket, Vermont városában, Middlebury-ben. 2012 óta olyan csomagolásokat készítenek, amelyek sokoldalúak és tartósak kiváló megoldást nyújtanak az élelmiszerek fenntartható tárolására.

Használati útmutató

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Méhviaszos kendő (extra nagy kenyér)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Szeretnél egy rendezett otthonban élni?

Tippek, motiváció a mindennapokhoz