Skip to content
20%

Méhviaszos kendő szett (3 db nagy)

8,471 Ft Áfát tartalmaz

A Méhviaszos kendő a természetes és környezetbarát alternatívája a fóliának. Bee’s Wrap márkájú. Egészséges és biztonságos alternatívája a műanyag egyszer használatos fóliák és csomagolások helyett. A Méhviaszos kendő több méretben kapható, méretének megfelelően alkalmas gyümölcsök, zöldségek, sajtok, kenyér és tálak lefedésére is.

Anyag: bio pamut, bio méhviasz, jojobaolaj és fagyanta

  • Nem alkalmas hús frissentartására!
  • Könnyen formázható
  • Újra felhasználható

Tisztítás: hideg vízzel és minimális tisztítószerrel mosható, mosogatógépben nem mosható

Felhasználás: rendszeres használat mellett akár 1 évig is felhasználható

Elhasználás esetén komposztálható

Könnyen formázható: a kezed melegétől egyszerűbben össze tudod hajtani a megfelelő formára, majd amint kihűl megtartja az adott formát.

4 készleten

Méhviaszos kendő

Miből készül a méhviaszos kendő?

A Bee’s Wrap méhviaszos kendő GTOS tanúsítvány igazolt bio pamutból készült. A bio méhviasz fenntartható gazdálkodásokból származik az Egyesült Államokban, valamint jojobaolaj és fagyanta alkotja. Ezek összességéből állítják elő ezt a könnyen formázható anyagot amit újra és újra használható.

GOTS: a Global Organic Textile Standard tanúsítvány igazolja, hogy a textilterméket ellenőrzött ökológiai gazdaságban állították elő, továbbá megfelel a szigorú környezeti és társadalmi előírásoknak is. Vagyis a gyapot termesztése ökológiai gazdaságban zajlott, annak feldolgozása során betartották a környezetvédelmi előírásokat és a felnőtt életkorú munkások is méltányos körülmények között dolgoztak. Ez a világ vezető biotextil tanúsítványa, ami a teljes ellátási láncot független minősítéssel látja el. Mivel ez a méhviaszos kendő „organic GOTS” címkével rendelkezik, ezért az összetétele minimum 95% organikus pamut.

Hogyan kell használni?

A tenyered melegétől az állaga könnyen formázhatóvá válik, így felveszi az éppen kívánt formát. Amint az anyag kihűl, megdermed, így megtartja a formát. A szagokat nem tartja, így amennyiben hagymát szeretnél bele csomagolni a szagot ugyanúgy érezni fogod.

Hogyan lehet tisztítani?

A méhviasz miatt ajánlott viszonylag hideg, maximum langyos vízben elmosni. Ajánlott minimális tisztítószerrel használni. Szárítás után pedig Fiókrendszerezőbe bele lehet hajtogatni és a konyhai fiókban tárolni.

Van bármilyen szaga?

A méhviaszos kendőnek van minimális illata az elején, ami tompul a folyamatos használatnak köszönhetően. Bár a legtöbb felhasználó számára ez az illat kellemes, vannak olyanok akiket irritálhat ez a méhviaszos illat.

Melyik a legjobb méret?

A méretek felhasználástól függnek, így ez mindenki számára eltérő lehet. Javasolt a kezdő csomagot megvásárolni, ami egy 3 db-ból álló szett, kicsi, közepes és nagy mérettel, hogy be tudd azonosítani majd a későbbiekben, hogy melyikből lesz szükséged esetleg több darabra is. Felhasználási javaslat mérettől függően:

Bee’s wrap

A Bee’s Wrap-et 2012-ben alapította Vermonter Sarah Kaeck, egy három gyermekes anya, aki mindemellett egy lelkes kertész, varrónő és gazdája számos kecskének és csirkének. A Bee’s Wrap kapcsán egy olyan kérdés merült fel, amely sok családban és háziasszonyban megfogalmazódott: Hogyan lehetne eltávolítani a konyhában lévő műanyagokat az ételeink egészségesebb és fenntarthatóbb tárolása érdekében?

Amit felfedezett a Bee’s Wrap, az egy elveszett hagyomány, miszerint hulladékmentes anyagok használatával is képesek vagyunk az élelmiszerek frissen tartására. A biogyapot, méhviasz, organikus jojobaolaj és fagyanta fúziójával létrejött egy mosható, újrafelhasználható és komposztálható alternatíva a műanyag csomagolással szemben.

Ma a Bee’s Wrap egyre növekvő csapata kézzel készíti a termékeket, Vermont városában, Middlebury-ben. 2012 óta olyan csomagolásokat készítenek, amelyek sokoldalúak és tartósak kiváló megoldást nyújtanak az élelmiszerek fenntartható tárolására.

Használati útmutató

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Méhviaszos kendő szett (3 db nagy)” értékelése elsőként

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Szeretnél egy rendezett otthonban élni?

Tippek, motiváció a mindennapokhoz